Monday, September 14, 2015

Arkea?

Reilu pari viikkoa on nyt takana, joten tuntuu, että arki alkaa rullamaan alun orientaatioiden ja muiden erikoisuuksien jälkeen. Mutta mistäs se arki sitten koostuu?

Ensimmäiseksi tulee opiskelu tai niin pitää ainakin sanoa. Kursseja mulla on neljä, jota eräs suomalainen vaihto-oppilas, joka oli täällä viime vuonna suositteli. Viisi olisi kunnianhimoinen tavoite, mutta kun on uudessa ympäristössä, uudessa maassa, uusien ihmisten kanssa, on hyvä pitää koulurasitus helpohkona. Vaikeaa kyllä vielä sanoa paljonko opiskeluun menee aikaa kaiken kaikkiaan. Itse luonteja on noin 12 tuntia viikossa. Siihen päälle tulee vielä se omatoiminen opiskelu eli tehtävät ja kokeisiin luku.

Seuraavana mieleen tulee syöminen. Mulla on Meal Plan yliopiston ruokalaan. Sillä saan 17 annosta viikossa. Käytännössä se tarkoittaa kolmea ateriaa arkipäivänä ja kahta viikonlopun päivinä. Nerokkaimmat matikkahiket laskivat, että tuostahan tulee 19. Totta. Eli kaksi ateriaa pitää jättää väliin eli syödä muualla tai sitten maksaa ekstraa ja syödä ne siellä ruokalassa. Ruoka on mun mielesta hyvää. Kirjoitin jo erinomaista, mutta pyyhin sen pois. On eri salaatteja, riisiä, perunoita, ranskalaisia, pizzoja, pastoja, lihoja, kanaa, jälkkäreitä ja jopa sushia. Eri päivinä eri vaihtoehtoja, mutta aina löytyy jotain hyvää syötävää.
Puuro maistuu aamulla. Joku muu sotki.

Jäljelle jää erinäinen muu toiminta. Tähän mennessä se on koostunut bileistä, kuntosalilla käymisestä, erilaisista koulun tapahtumista ja koneella dataamisesta. Ainiin, kävin jooga ja meditaatio -tunnilla, jolle päätin osallistua hetken mielijohteesta "kerhojen" esittelypäivänä. En oikein taipunut, mutta oli miellyttävää. Meditointi on kiinnostanut ennestään ja nyt sitä pääsi kokeilemaan ohjaajan ohjeistamana. Lauantaisin on harrastejalkapalloa, jonne ajattelin mennä katsastelemaan, miten pallo pysyy jaloissa. Tuun siis takas buffina ja henkisesti sharpimpana kuin koskaan!
Armoton saavutushylly
 Pakko vielä mainita absurdista, mutta mahtavasta fiiliksestä, jota pääsee välillä kokemaan, kun siirtyy tunnilta toiselle kampuksella, jossa tuhannet opiskelijat tekevät samaa kiprakassa, mutta lämpimässä Kanadan säässä. Ihan niin kuin leffoissa, vaikka "sen oikean" Jenkkien sijasta ollaankin vain Kanadassa.

No comments:

Post a Comment